Ambassade en Consulaten van België in de Verenigde Staten
Home Newsroom Lokaal Nieuws

Lokaal Nieuws

13 sep
The Bethesda Dutch School offers Dutch language courses, taught by native speakers, at two locations.
30 aug
Hoewel de website van het Witte Huis en reisgidsen blijven vermelden dat niet-Amerikanen hun aanvraag om het Witte Huis te bezoeken moeten indienen via hun respectieve ambassade, is dit momenteel de facto niet meer mogelijk. De Protocoldienst van het State Department die deze aanvragen in het verleden steeds heeft behandeld, heeft de procedure voor groepsrondleidingen opgeschort.
05 apr
De voorbije dagen ontving de FOD Buitenlandse Zaken verschillende meldingen van burgers over pogingen tot oplichting. De oplichters, welke zich via de telefoon voordoen als ambtenaar van Buitenlandse Zaken, proberen met een smoes om de bellers geld afhandig te maken. Gebruik van nieuwe technologieën wekken daarenboven de indruk dat de oproep afkomstig is van Buitenlandse Zaken (waarbij het centraal oproepnummer 02/501.81.11 verschijnt). Er wordt uitdrukkelijk gevraagd aan eenieder om geen enkel gevolg te geven aan dergelijke oproepen.
16 okt
Vanaf heden zal de consulaire dienst op de Ambassade te Washington DC werken met een elektronisch afsprakensysteem.
19 sep
Orkaan Maria in Puerto-Rico en de Bahama's: voorzorgsmaatregelen en contacten.
13 Mar
Op woensdag 22 maart om 09u15, zal het personeel van de Ambassade van België een minuut stilte in acht nemen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen in Brussel in 2016.
19 sep
19 september, 2016 – Washington, DC – Tijdens een ceremonie op het Witte Huis op 16 september, overhandigde Ambassadeur Dirk Wouters zijn geloofsbrieven aan President Barack Obama, waardoor hij formeel werd bekrachtigd als Ambassadeur van het Koninkrijk België in de Verenigde Staten van Amerika. In zijn bemerkingen benadrukte Ambassadeur Wouters zijn toewijding tot de Belgische–Amerikaanse vriendschap, de gedeelde democratische waarden en de bloeiende handelsbetrekkingen.
29 aug
Henri Vantieghem, voorheen Consul-Generaal in Istanbul, Turkije, werd benoemd tot Consul-Generaal van België in Los Angeles. Zijn nieuw rechtsgebied omvat de Staten Alaska, Arizona, California, Colorado, Hawaii, Idaho, Montana, Nevada, New Mexico, Oregon, Utah, Washington, Wyoming; the American territory of the Samoa Islands, The Commonwealth of the Northern Mariana Islands, The Territory of Guam.
14 mei
Belgium associates itself with the international initiative “solidarity Sabbath” launched by the Lantos Foundation for Human Rights and Justice, and expresses its solidarity with Jewish communities and engagement for the promotion of fundamental liberties.