Ambassade en Consulaten van België in de Verenigde Staten
Home Consulaire diensten Diensten voor Belgen verblijvend in de VS Inschrijving bij een Belgische vertegenwoordiging

Inschrijving bij een Belgische vertegenwoordiging

Door u in te schrijven bij een Belgische vertegenwoordiging krijgt u toegang tot dezelfde diensten als aangeboden op uw Belgisch gemeentehuis, namelijk het beheer van uw administratief dossier. Het is belangrijk dat uw persoonlijk dossier volledig en actueel is.

U kunt zich enkel inschrijven bij de Ambassade te Washington DC of de Consulaten-generaal te Los Angeles, New York en Atlanta indien u in hun rechtsgebied verblijft. Om de bevoegde post te vinden, klik hier.

!Als u zich wenst in te schrijven, stuur ons, in eerste instantie alle documenten (zie hieronder) per post. Het consulair personeel zal u vervolgens contacteren over de noodzaak van een fysieke aanwezigheid (aanvraag/paspoortvernieuwing, ID-kaart, enz…).

Hoe schrijft u zich in?

Indien u uit België komt, schrijven de consulaire diensten u in op basis van:

  • het inschrijvingsformulierinschrijvingsformulier
  • uw paspoort of een kopie van de fotopagina;
  • uw Amerikaans visum of "permanent resident card" of een “notarized copy” hiervan;
  • een bewijs van adres (kopie US rijbewijs of factuur);
  • voor kinderen geboren in de VS: inschrijvingsformulierinschrijvingsformulier, groene kaart of het Amerikaans visum van een Belgische ouder (of een “notarized copy” hiervan), paspoort Belgische ouder (of een “notarized copy”), de originele geboorteakte (long format) of een voor eenvormig verklaard afschrift van deze akte.

Iedere Belg ontvangt bij zijn geboorte een rijksregisternummer. Het rijksregister is een databank die wettelijk beschermde identiteitsgegevens bevat. U hebt het recht om deze informatie op te vragen en om een correctie ervan te verzoeken. Gelieve de Belgische vertegenwoordiging steeds op de hoogte te houden van iedere wijziging (cf. burgerlijke stand).

 

Verkiezingen

Gelieve deze link te volgen voor instructies over de opkomende verkiezingen. Op deze site zal u ook de nodige formulieren vinden. Het ingevulde formulier moet verstuurd worden naar het consulaat of ambassade waar u ingeschreven bent